Vývoj Litecoinu 9. prosince až 7. ledna

Litecoin v prosinci vyletěl před vánoci na € 317 za minci, a od 19. ledna začal klesat. Za růstem ceny mohou být spekulace nových zájemců o kryptoměny, následný propad ovlivnilo několik faktorů – Charlie Lee prodal své podíly, a investoři chtěli vybrat zisky. Prodání podílu samotným tvůrcem mělo za následek výrazný propad. Litecoin to ustál a kráčí k zářné budoucnosti.


vývoj litecoinu - leden 2018
Vývoj litecoinu – leden 2018, očekávaný směr, zdroj Coinbase

Další vývoj

Jak je vidno z grafu, Litecoin to s přehledem ustál a udržel si růst, který bude doufejme následující měsíc držet. Domnívám se, že po 31. lednu by neměla nejnižší cena Litecoinu jít pod € 300 za minci.

Proč Charie Lee prodal svůj podíl?

Proč Charlie Lee, tvůrce Litecoinu prodal své mince může být pro mnohé záhadou. Je zde několik možností. Dovolte, abych nastínil jednu možnost. Charlie Lee byl do června 2017 Director of Engineering v Coinbase. O adaptaci Bitcoin Cashe musel vědět. Sice hard fork Bitcoin Cash vznikl po jeho odchodu, ale kontakty se svými spolupracovníky v Coinbase určitě Lee zcela nepřerušil.



20. prosince Coinbase spustila investování do Bitcoin Cash, z kterého byla velká aféra, protože ještě před tímto datem někdo začal nakupovat Bitcoin Cash, jehož cena tím výrazně rostla již od 1. listopadu.

Bitcoin Cash
Bitcoin Cash 1. listopadu

Vše ukazovalo na insidera, který měl dostatečný kapitál. Byl oním insiderem Charlie? Je to možné. Měl v Litecoinech obrovské jmění, a jak to tak bývá, investoři do kryptoměn jsou často velmi přelétaví. Věděl, že budou prodávat, a že cena Litecoinu půjde dolů. Následně začalo vyšetřování v Coinbase, kdo je za únik informací zodpovědný. Charlie je z obliga, protože již v Coinbase nepracoval. A přitom měl dostatečný kapitál na to nakupovat BCH.

Osobně se nedomnívám, že by byl Bitcoin Cash lepší. Podle mého názoru skončí na smetišti dějin a Litecoin bude úspěšnější. Pseudoanonymita kryptoměnových transakcí dává Charliemu i ostatním investorům možnost kdykoliv se zbavit BCH a přeměnit ho za běžnou měnu, nebo nakoupit Litecoiny pod cenou. Je možné, že Charlie svůj podíl v Litecoinech nakoupil po propadu zpět, ale že si tuto informaci nechal pro sebe. Samotné prohlášení zakladatele, že své mince prodá vyvolá velký pokles ceny, po kterém může nakoupit zalevno a znásobit svůj kapitál. Charlie Lee svůj prodej vysvětluje tím, že nechce být obviňován ze střetu zájmů a vyzval k prodeji bitcoinů Satoshi Nakamota. Dalším důvodem, proč prodal, nebo proč tvrdí, že prodal, může být jeho možné budoucí angažmá ve společnosti Facebook.

Budoucnost Litecoinu

Litecoin by měl být v brzké budoucnosti akceptován Facebookem, jako platidlo za reklamy. Až toto oznámení bude veřejné, cena Litecoinu vyletí strmě vzhůru. Narozdíl od Bitcoinu, který je dobrým uchovatelem hodnoty, ale v tuto chvíli ne zcela vhodným platidlem by placení Litecoinem v reklamní platformě Facebooku dávalo větší smysl, kvůli rychlosti transakcí a nízkým poplatkům.

Soft forková inovace Litecoinu

Charles Lee v nedávném příspěvku na Twitteru oznámil, že zvažuje soft fork sítě. Ten by měl přinést možnost určit těžařům minimální výši poplatků, které akceptují za Litecoinové transakce. Tím by nemělo dojít, tak jako se to stalo u Bitcoinu, k přemrštěným cenám za transakce. Toto je velmi zajímavý nápad, který by mohli okopírovat další měny a když se to osvědčí, možná tyto Litecoinové novinky adoptuje i samotný Bitcoin. Soft fork je aktualizací, při které nevzniká nová měna jako taková, je to  vývoj, kterého se uživatelé nemusí obávat.



Pokud soft fork vyjde, stane se Litecoin jednou z nejoblíbenějších měn pro těžaře.

Litecoin – oblíbené platidlo

Litecoin je reálně jedním z nejoblíbenějším platidlem mezi kryptoměnami. Od prosince se počet litecoinových transakcí zvýšil téměř 5 násobně. Litecoinem se dá dobíjet spousta kryptoměnových burz, a zpravidla vklady a výběry v litecoinech jsou levnější a často není na ně potřeba ani ověřený účet. Ten je často vyžadován až při výběru nebo vkladu běžných fiat měn (fiat měny jsou běžné měny typu Euro, Dolar, či Česká koruna).

Domnívám se, že vyhlídky Litecoinu jsou narozdíl od většiny alternativních kryptoměn skutečně zářné. Teoreticky může jako oblíbené platidlo v tržní kapitalizaci předstihnout Bitcoin.

A kde může začátečník získat výhodně Litecoin? Nejvýhodnější je první nákup realizovat na Conbase, protože pokud se tam zaregistrujete přes náš partnerský odkaz, a nakoupíte Litecoiny za alespoň 100 dolarů, získáte 10 dolarů zdarma jako bonus. Zakoupené Litecoiny během chvíle můžete převést do jiné burzy, kde můžete kupovat například různé jiné digitální měny. Nicméně je potřeba varovat začínající investory, nákupy levných kryptoměn zejména na asijských burzách jsou velmi rizikové, spíše bych to považoval za hru v kasínu. Nejlepší strategie pro Litecoin v současné době je kupovat a dlouhodobě držet, nebo ho prostě používat na placení, k čemu bylo toto digitální stříbro stvořeno.



Pokud si nebudete vědět s něčím rady, kontaktujte nás na facebooku nebo v linkdedin skupině.

Doporučení: dejte si do záložek naší čtečku novinek a sledujte přes ní, co píší jinde, ať vám nic neuteče:

Právě píší jinde

Did you like this?
Tip Jiří Meitner with Cryptocurrency

Donate Bitcoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some bitcoin:

Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send bitcoin:

Donate Ethereum to Jiří Meitner

Scan to Donate Ethereum to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Ether:

Donate Litecoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Litecoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Litecoin:

Donate Monero to Jiří Meitner

Scan to Donate Monero to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Monero:

Donate ZCash to Jiří Meitner

Scan to Donate ZCash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some ZCash:
Litecoin se vzpamatoval po prosincovém propadu a míří vzhůru, jaké má vyhlídky?
Tagy:                                

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..