Investování do Bitcoinu, má ještě smysl? Bitcoin v letošním roce dosáhl závratných výšin. Mnozí z nás se stali milionáři. Spousta lidí se ptá, jestli má cenu ještě bitcoin kupovat, mnozí jsou přesvědčeni, že má, a ptají se jak na investování do bitcoinu jít.

Co je potřeba mít na paměti

  • Investování do Bitcoinů i jiných nehmatatelných věcí je velmi rizikové.
  • Když jde cena dolů, nepropadejte panice a držte.
  • Klidně nakupujte i prodávejte denně, ale tak, abyste na tom netratili. Bitcoin je velmi volatilní, během jednoho dne cena kolísá o stovky až tisíce dolarů.
  • Investujte jen volné peníze, ne peníze na dluh, nebo které budete nutně potřebovat k živobytí.

Pokud Bitcoin dočasně klesne, neprodávejte. Z historie kurzu bitcoinu víme, že se pohybuje nahoru a dolů, je schopen ztratit i 80 % své hodnoty, a poté se zvednout a nabrat na síle, jako v letošním roce.

Někteří lidé neustojí, že se jejich investice propadá o desítky procent a prodají. Prodělají.

Investování berte jako hru, při které můžete prohrát vklad i vyhrát balík. Šíří se zprávy, že někteří lidé si kvůli investování do Bitcoinu berou hypotéky, půjčky, či využívají kontokorentu. Takové chování nedoporučuji. Ti lidé nemají vlastní peníze, vidí jen svůj sen o pohádkovém bohatství, často nechápou, jak bitcoin funguje a co určuje jeho cenu. Často dříve, než lidé kupující na dluh vydělají, tak nebudou mít na splátky svých závazků a budou nuceni prodat se ztrátou. Ne všichni budou vítězové, budou i poražení, kteří budou nuceni prodat pod cenou, a svou neuvážlivostí budou tlačit cenu dolů. Může se stát, že to vyvolá paniku a že cena se podívá na dno, jako se to stalo již mnohokrát.

Často je předhazováno, že současná situace je obdobná, jako v tzv. tulipánové horečce. V lecčems ano. I v ní lidé pohádkově bohatli, nebo  chudli. Za cibulku tulipánu byly schopni vyměnit třeba pivovar nebo své domy. Narozdíl od tulipánů bitcoinu ale nikdy nebude emitováno více, než bylo určeno při jeho vytvoření. Popularita je s každým jeho průnikem nahoru větší, a je ho velmi omezené množství. Bitcoin tady nemusí být navždy, ale příští roky bude výrazně ovlivňovat a ekonomové se shodují, že přeskupí bohatství ve společnosti.

V nejbližší době by měl Bitcoin růst, předpokládám, že by se měl stabilizovat.  Měl by být jistou a relativně stabilní kryptoměnou.

Jak koupit bitcoin

bitcoin

Fajn tedy, tedy jak koupit bitcoin? Pro začátečníky je nejlepším řešením směnárna Coinbase, je to společnost, která nemá za sebou skandály se slabým zabezpečením, s krádežemi Bitcoinů zlými hackery.

Coinbase

Hodí se pro začátečníky. Je v angličtině, peníze do burzy nejvýhodněji pošlete z Fio banky, v rámci SEPA Vás převod bude stát jen 20 Kč. Slovenští kolegové poplatek 20 Kč neplatí. Pokud jezdíte do Bratislavy, můžete si tam udělat na pobočce Slovenský Fio eurový účet zdarma a bleskově převádět peníze mezi českým a slovenským účtem.

Budete potřebovat ofotit občanku, nahrát jí do platformy Coinbase, zadat do Coinbase své číslo bankovního účtu a zasláním nízké částky na účet Coinbase dle pokynů svůj bankovní účet ověřit. Ten bude sloužit pro posílání peněz v eurech a výběry.

Coinbase se hodí pro příležitostné nakupování, na denní nákupy a prodeje si udělejte účty na jiných platformách, například Coinmate.

Coinbase je velmi jednoduchá platforma a má povedenou mobilní aplikaci. Umí dvoufázové ověření sms kódem, aplikaci můžete zabezpečit pinem. Pro bezpečnost se zdá dělají první poslední.

Coinbase je zároveň i peněženka, ale větší množství virtuálních měn je lepší poslat po nákupu do peněženky, kterou si můžete nainstalovat doma. Například Electrum, o té si napíšeme někdy příště.

Bitcoiny zdarma na Coinbase

Zaregistrujte se přes náš odkaz, nakupte bitcoiny za $100 a získejte $10 v bitcoinech zdarma.

bitcoiny zdarma na coinbase
Bitcoiny zdarma na coinbase

Příště si povíme něco o jiných platformách.

Pokud si nebudete vědět s něčím rady, kontaktujte nás na facebooku nebo v linkdedin skupině.

Doporučení: dejte si do záložek naší čtečku novinek a sledujte přes ní, co píší jinde, ať vám nic neuteče:

Právě píší jinde

Did you like this?
Tip Jiří Meitner with Cryptocurrency

Donate Bitcoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some bitcoin:

Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send bitcoin:

Donate Ethereum to Jiří Meitner

Scan to Donate Ethereum to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Ether:

Donate Litecoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Litecoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Litecoin:

Donate Monero to Jiří Meitner

Scan to Donate Monero to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Monero:

Donate ZCash to Jiří Meitner

Scan to Donate ZCash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some ZCash:
Jak na investování do bitcoinu
Tagy:                

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..