Kryptoměnová burza GDAX končí, má však důstojného nástupce
Kryptoměnová burza GDAX končí, má však důstojné nástupce v podobě Coinbase Pro a Coinbase Prime

Známou kryptoměnovou burzu GDAX vám určitě nemusím představovat. Kryptoměnová burza GDAX je v kryptoměnovém světě oblíbená pro svoji přívětivost a bezpečnost, funguje cca 3 roky. Asijské burzy padají jako mouchy a spousta nadšenců do kryptoměn raději preferuje burzy americké. A jednou z těch hlavních je právě GDAX.

Screenshot Coinbase Pro
Screenshot Coinbase Pro

Ve skutečnosti GDAX je vlastněn směnárnou kryptoměn Coinbase. Směnárna Coinbase je uživatelsky jednodušší, než jsou klasické burzy. Rozdíl mezi směnárnou a burzou je v tom, že zatímco u směnárny kupujete směnárny, u kryptoměnové burzy kupujete na trhu od ostatních obchodníků. Směnárny jsou vhodné pro příležitostné nakupování nebo prodávání kryptoměn, které je na nich velice snadné, ale o něco dražší v porovnání s kryptoměnovými burzami. Burzy vám dovolí nastavovat spoustu věcí a detailně plánovat obchody, jsou určeny pro obchodování na profesionální úrovni.

GDAX byl dlouhou dobu ve stínu své mateřské značky Coinbase a ve stínu ještě známějších burz. Možná to je důvodem, proč GDAX aktuálně se svou značkou končí. Od 29. června 2018 je totiž z GDAXu oficiálně Coinbase Pro. Nová značka postavená na jménu nejznámější směnárny na světě může být výrazně marketingově úspěšnější.

Se změnou GDAX na Coinbase Pro se pojí změny v uživatelském rozhraní. Uživatelé GDAX nemusí mít údajně žádné obavy z migrace na nové jméno a nové uživatelské rozhraní, neměli by o své prostředky a kryptoměny při migraci přijít, dokonce jim zůstane zachována i obchodní historie. Stará dobrá Coinbase směnárna bude fungovat dál, ale uživatelé GDAX přejdou na Coinbase Pro a Coinbase Prime.

Kdokoliv s účtem u GDAX se stává automaticky uživatelem Coinbase Pro, není potřeba znovu procházet ověřovacím procesem.

U Coinbase to ale nejsou jediné novinky z poslední doby. Připravuje se na regulace odvětví, chce být průhledná a být certifikovaným obchodníkem pro obchodování s cennými papíry u  US Securities and Exchange Commission (SEC). V dubnu 2018 koupila earn.com, jejího šéfa udělala svým CTO (technickým ředitelem), dále koupila decentralizovanou burzu Paradex, která využívá tokeny 0x a slouží pro směnu tokenů typu ERC-20. Tokeny ERC-20 se používají například při ICO – prvotní nabídce nových kryptoměn, než jdou na burzu. Ale tokeny ERC-20 mohou být nositeli třeba různých voucherů, vstupenek, prakticky čímkoliv.

Coinbase a cenné papíry

A že to Coinbase s cennými papíry myslí vážně dala najevo akvizicí certifikovaných obchodníků Keystone Capital Corp., Venovate Marketplace, Inc., a Digital Wealth LLC. Coinbase navázal spolupráci s Mitsubishi UFJ Financial Group a bude žádat o licenci pro poskytování brokerských služeb i na japonském trhu.

Coinbase chce spolupracovat s regulátory a jejím cílem je tokenizace stávajících typů cenných papírů.

V tomto článku si můžete prohlédnout, jak vypadali dřív akcie:

Akcie – co musíte o akciích vědět

Nově budou mít možná akcie, dluhopisy, futures apod. podobu ERC-20 tokenů a budete je moci mít uložené v Trezoru nebo Ledgeru.

Coinbase si zároveň všímá stovek vznikajících kryptoměnových hedgeových fondů a snaží se přijít s řešeními, na která mohou institucionální investory nalákat. Těmito řešeními jsou Coinbase Custody a Coinbase Prime.

Coinbase Custody

Jedná se de facto bezpečný trezor pro instituce, s vícepodpisovou podporou, auditorskou kontrolou, oddělením rolí (kdo může jen nahlížet, či jak manipulovat, …), povolení jen určitých IP adres, nastavování limitů, přidělení osoby, která se bude o zákazníka starat, a telefonickou podporu. Samozřejmostí je SLA na zaručenou dobu odezvy při převodu fondů, kybernetické a fyzické bezpečnostní kontroly. Představte si, že jako hedgeový fond budete chtít nakupovat nejen kryptoměny, ale i akcie či jiná aktiva. Pokud to Coinbase vyjde, tak fondům nabídne uložení nejen kryptoměn, ale jakýchkoliv digitalizovaných aktiv v bezpečném Coinbase Custody.

Coinbase Prime

Nová profesionální obchodní platforma, která je určena pro obchodování institucionálními investory, zejména fondy. Nový „GDAX“ pro instituce pod značkou Coinbase. Má umožňovat přístup platformám třetích stran, fixní api, OTC blokové obchodování, algoritmy provádění. Fondům poradí tým odborníků z NYC.

Coinbase Pro

Nová profesionální obchodní platforma, která je určena pro obchodování individuálními investory. Nový „GDAX“ pro jednotlivce pod značkou Coinbase.

Doporučení: dejte si do záložek naší čtečku novinek a sledujte přes ní, co píší jinde, ať vám nic neuteče, a investujte do kryptoměn uvážlivě:

Kryptočtečka

Did you like this?
Tip Jiří Meitner with Cryptocurrency

Donate Bitcoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some bitcoin:

Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner

Scan to Donate Bitcoin Cash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send bitcoin:

Donate Ethereum to Jiří Meitner

Scan to Donate Ethereum to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Ether:

Donate Litecoin to Jiří Meitner

Scan to Donate Litecoin to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Litecoin:

Donate Monero to Jiří Meitner

Scan to Donate Monero to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some Monero:

Donate ZCash to Jiří Meitner

Scan to Donate ZCash to Jiří Meitner
Scan the QR code or copy the address below into your wallet to send some ZCash:
Kryptoměnová burza GDAX končí
Souhrn
Kryptoměnová burza GDAX končí
Jméno článku
Kryptoměnová burza GDAX končí
Popis
Kryptoměnová burza GDAX končí, bitcoin a jiné kryptoměny jsou ale v bezpečí. Štafetu přebírá hned několik nových projektů San Franciské Coinbase a chystá se něco velkého, co by mohlo změnit svět.
Autor
Vydavatel
Centrum investic
Logo vydavatele
Tagy:                                                                                    

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..